YEMEKLERİMİZ
Türk kadınının mutfak marifetleri sorguya gelmez , Kavakderelilerin de... Mutfağa girince hepsi birer lezzet ustası kesilir. Anlatacak o kadar çok yemeğimiz var ki...Tarhana çorbasından tutun Kuru fasulyeye !! Annelerimizin yada ananelerimizin unutulmaz yemeklerinden bazılarının tariflerini bulacaksınız burada ama dikkat kolay göründüklerine bakmayın “aynı lezzeti yakalayabilecek misiniz!!!"
Tarhana
Buğday unundan yapılan bir çeşit çorbadır. Un, su ile hamur halini alıncaya kadar karıştırılır. Ondan sonra üç gün bekletilir. Hamur iyice ekşitilir, kırmızı biber ince ince doğranıp içine karıştırılır ve tekrar yoğrulur. Elle ovularak inceltilir. 3-5 gün kurutulup çorba yapmaya hazır hale getirilir
PAZI (Böreklik ve Gözleme için)
Hamuru için malzemeler:• 2 kg süt• 1 kg su• 15 yumurta• 2 çorba kaşığı tuz• 1 su bardağı sıvı yağYAPILIŞI: Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur haline getirilir. Üzerine nemli bir bez örtülerek 1 saat dinlendirilir. Hamur dinlendikte sonra,hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Tüm hamur böyle hazırlandıktan sonra yapılan yuvarlaklar sofra üzerinde oklava ve un ile ince pazılar halinde açılır.Açılan pazılar saç üzerinde altlı-üstlü (15 er saniye Ortalama) pişirilir.Pişirilen pazılar 2 gün 2 gece kurutulur.Kurutulan bu pazılardan kış boyunca börek ve gözleme yapılır. (Börek ve gözleme yapılırken pazı ılık ve yağlı suda ıslatılır.)
İncir Dolması:
Malzemeler: İncir, Pirinç, Şeker, Su
Hazırlanışı:
Dolam için hazırlanan incirler oyulur, oyulan incirlerin içine pirinç koyulur. Pirinç koyulan incirin içine şekerli su döküp pişirilir ve artık servise hazırdır.
Tuzla Biber
Malzemeler: tuz, biber, mısır, nohut, cibrike
Hazırlanışı:
Nohut,biber,mısır kavrulur.El değirmeni ( kayalarda ) çekilerek içine denilen ot koyulur koku vermesi için isteğe bağlı tuzun katılmasıyla yemeğe hazırdır
Biber Bulamacı
Malzemeler: un,biber,domates,sıvı yağ
Hazırlanışı:
Bulamacın ana malzemesi olan biber kavrulur kavrulan biberin içine domates rendelenerek ikisi birden ayrana katılır ve ayrana katılan biber ve domates ikisi birden son olarak unla karıştırılır. Üzerine kırmızı biber ve kızgın yağ dökülür. Afiyet olsun…..
Sunday, December 10, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment